Oppdag Bosporos med båt

Blandt alle aktivitetene du kan gjøre mens du bor i Istanbul, kan du ikke gå glipp av å ta en båttur på Bosporos. Det er en magisk opplevelse, noe unikt.

Bosporostredet, som skiller byen i to og forbinder Svartehavet med Marmarahavet, er et av symbolene i Istanbul. Tre store hengebroer spenner over den og en uendelig strøm av båter passerer gjennom den 24/7. Det er en unikt kanal i verden med en lengde på 32 km, som deler en by i to, men også Europa og Asia.

Under cruise på Bosporus vil du beundre en fantastisk panoramautsikt over byen; mange monumenter er fullt synlige kun med båt, som de store palassene Dolmabahce og Beylerbeyi, Universitetet i Galatasaray og mange fler. Du kan også spesielt beundre Istanbuls Yalis (de store trehusene fra det osmanske riket) og de tre hengebroer. Noen dager ser du til og med delfiner.

Info på engelsk finner man her: https://www.sehirhatlari.istanbul/en

Det finnes mange private turer. Bl.a. kveldsturer i Bosporos med mat og drikke samt live dans og musikk. Bosporos kan også beundres fra en av hundrevis av restaurantene langs kanalen.