INFO OM PRISER


Eiendomsprisene, uavhengig av hvilket land de ligger, avhenger av kvalitet, fasiliteter, beliggenhet, størrelse etc. De avhenger også hvilken byggetrinn eiendommer er. En eiendom kan kjøpes under bygging, t.o.m på tegnebordet (helt likt som i Norge, hvor man kjøper en leilighet før byggestart). Dette er egentlig ikke kjøp av en eiendommen, men å avtale med en utbygger om å bygge en eiendom for deg (disse typer prosjekter ofte refereres som off-plan på engelsk). Denne avtalen inkluderer hovedsakelig eiendommens detaljer samt når den skal leveres til kjøperen. Fordelen med å kjøpe en eiendom på denne måten er prisen. Prosjekter som selges før byggestart har betydelig lavere priser. Mens noen utbyggere kun oppgir 2 priser f.eks en pris til ferdigstillelse av prosjektet og en ny og høyere pris ved ferdigstillelse, kan andre øke prisene på gjenstående leiligheter gradvis fra byggestart til ferdigstillelse. For eksempel; et prosjekt som har en planlagt byggeperiode på 24 måneder. Prisen er 100.000 USD før byggestart og 180.000 USD ved ferdigstillelse. Går du inn i avtale med utbyggeren før byggestart er prisen 100.000 men om du venter til ferdigstillelse så må du betale 180.000 USD. Du som kjøper for 100.000 USD før byggestart har tjent 80.000 USD ved ferdigstillelse. Det kan også hende f.eks. at prisen blir 140.000 USD allerede ved slutten av første 12 månedene, dvs de som kjøper ved slutten av 12 måneder betaler 140.000 USD. Avtaler du en pris øker ikke prisen etterhvert ved prisøkning.

Like mye som å kjøpe en "off-plan" eiendom har stor prisfordel, innebærer det også noe risiko. Hvis utbyggeren går konkurs kan innbetalte penger bli tapt eller utbyggeren kan ikke ferdigstille eiendommen på den datoen som er avtalt. Den første er verste tenkelige scenario og skjer meget sjeldent. Den andre er noe som man hører oftere. Årsaken til det kan være dårlig planlegging eller grunner som utbyggeren ikke har kontroll over bl.a. forsinkelser på levering av byggematerialer etc.

Sikreste måte å kjøpe eiendom er å velge en ferdigstilt en. Disse kan undersøkes ved skjøte om det er noe gjeld på den. Samtidig kan kjøperen se og undersøke eiendommen med sine øyne (hvilke materialer som er brukt gjennom hele leiligheten etc). Prisene til disse eiendommene har nådd normale nivå. Vi har et bredt utvalg av ferdigbygde eiendommer på vår hjemmeside og vi anbefaler sterkt at du velger en ferdigstilt og innflyttingsklar bolig. Hvis du likevel velger å kjøpe på tegnebrettet eller ikke helt ferdig eiendom har vi et stort utvalg av disse også.

Prislistene til ferdigstilte prosjekter kan endres meget raskt både på grunn av at de blir solgt mye raskere og utbyggerne kan øke prisene til gjenstående enhetene. Utbyggerne er ofte sent ute med å dele denne informasjonen med meglere, ofte de deler ikke med noen meglere med mindre megleren spør om en oppdatering. Derfor kan spesielt prisene til ferdigbygde prosjekter på vår hjemmeside ha økt eller noen av eiendommene kan bli utsolgt før vi har rukket å oppdatere dem. Vennligst ta kontakt med oss og spør om oppdaterte priser hvis det er en eller flere eiendommer som dere er interessert i så skal vi sende dere en oppdatert prisliste umiddelbart.

Det kan også komme valutaendringer underveis noe som forårsaker prisforskjell. Noen utbyggere oppgir sine priser i USD mens andre i TRL. Vi legger inn disse prisene som vi får dem, altså i sin originale form i prislistene vi får. Hvis dere søker eiendommene på vår søkemotor i NOK mens prisene er lagt inn i TRL kan det hende at de blir endret i NOK etter en stund grunnet endringer i valutaene, altså NOK mot TRL.