FINANSIERING


Finansering i Norge:
Det er mange måter man kan finansere boligen man kjøper utenfor Norge. Mange som velger å bosette seg fast i Tyrkia selger sin bolig i Norge og kan på den måten finansiere eiendommen i Tyrkia. De som ønsker seg en feriebolig bruker egenkapital eller tar opp et nytt lån her i Norge. Det er absolutt verdt å se på alternativene i Norge før man søker på lån i Tyrkia.

Boliglån fra en tyrkisk bank:
Utenlandske kjøpere i Tyrkia kan søke om boliglån hos flere tyrkiske banker. Disse bankene har ofte engelsktalende personale og kan hjelpe deg med alle formaliteter. Bankene gir boliglån på 50-70% av boligens verdi med tilbakebetaling på 10 til 20 år. Tyrkias høye renter er hovedårsaken til at utenlandske kjøpere avstår fra å søke finansiering fra en tyrkisk bank. Hvis du ønsker å kjøpe en eiendom i Tyrkia for å få utleieinntekter vil størsteparten gå til høye renter.

Dokumenter som kreves for å søke på boliglån i Tyrkia:
Signert søkeskjema, notariserte passkopier, kontoutskrifter ikke eldre enn 3 måneder, lønnslipp hvis du er ansatt, finansiell historikk hvis du er selvstendig næringsdrivende, oversikt over private eiendeler og gjeld, tyrkisk skattenummer, kredittvurderingsbevis fra Norge og kopi av skjøte til eiendommen du kjøper.

Finansering gjennom utbyggeren:
Enkelte tyrkiske utbyggere, særlig i Istanbul, tilbyr finansering opp til 5 år. Du må som regel betale 30-35% av kjøpesummen og resten i månedlige avdrag, men dette er avhengig av utbyggeren. Betingelsene er ofte meget bra, noen med 0% renter. Disse er enten off-plan eller helt nye eiendommer.