Hvorfor velge Istanbul

Kontinentenes by
Istanbul er eneste byen i verden som ligger på 2 kontinenter
Fantastisk shopping
Byen hvor du finner store kjente basarene, 147 shoppingsentre og en rekke eksklusive butikker
Kulinariske opplevelser
Kjent som et av verdens beste kjøkken
En smeltedigel av kultur og historie
Side om side finner du historiske byggverk og kulturelle opplevelser

Istanbul er en av verdens største destinasjoner. Kombinasjonen av det gamle området med sin gamle historie står i slående kontrast til nye pulserende forretningsområder. Det fantastiske klimaet har gjort Istanbul til en helårsdestinasjon, og besøkende kan nyte historiske steder i tillegg til det pulserende nattelivet og eksklusiv shopping i Tyrkias største by.

Høst- og vintermånedene er perfekte sesonger for å besøke mange historiske bygninger og beundre fantastisk arkitektur. Noen ikoniske landemerker inkluderer Hagia Sophia, en tidligere kirke og senere en moské.

Den blå moskeen er en av bare noen få i verden med seks minareter og er fortsatt et sted for bønn. En kort fergetur unna kan du utforske det fredelige Uskudar-distriktet og det sagnomsuste Maiden Tower på en holme. Uansett hvor du går, er det alltid noe å se og gjøre.

KONTINENTENES BY
Istanbul er den eneste byen i verden som ligger på 2 kontinenter: Europa og Asia. 39 offisielle distrikter spredt over den europeiske og asiatiske siden brytes ned i over 900 nabolag. En befolkning på drøyt 15 millioner mennesker som begynte å ekspandere til utkantskvarterer, og byen promoterer seg også som et stort knutepunkt for finans, næringsliv, utdanning, turisme og økonomi, så dette tallet ser ut til å vokse i løpet av de neste ti årene.


REISE TIL ISANBUL
Istanbul har to flyplasser. Den nye flyplassen som ble åpnet i 2019 er verdens største knutepunkt og håndterer over 150 millioner reisende hvert år. Denne erstattet European Ataturk Airport som stengte samme år. Den andre, Sabiha Gokcen på den asiatiske siden omtrent 30 kilometer sørøst for Kadikoy fergekail, er også et stort knutepunkt.

SHOPPING
Fra designerbutikker til travle markeder, Istanbul er et shoppingparadis. Gå ikke glipp av de store markedene slik som Spice Bazaar, en yrende gastronomisk utopi hvor du kan plukke opp tørket frukt, nøtter, krydder, oliven, turkish delight og oljer. Med over 3000 butikker er Grand Bazaar et av verdens største dekkede markeder (antageligvis verdens første kjøpesenter) og et sted hvor du kan gjøre et kupp.

Hvert distrikt har fremdeles tradisjonelle ukentlige markeder, som er et flott sted å kjøpe fersk frukt og grønnsaker, men byen er et kjøpesenter Mekka. Kjente sentre inkluderer Mall of Istanbul, Forum og Istinye Shopping Park Center, som er shopping-, spise- og underholdningssentre under ett tak.

Ellers kan du vandre ned Istiklal Avenue, Tyrkias travleste gate med tyrkiske og internasjonale merkenavn. Bakgater inneholder også mange herligheter, inkludert Cukurcuma-området med sine mange antikvitetsbutikker som sprudler med små overraskelser.

SPISE UTE OG UTELIV
Istanbul har alt du ønsker når det gjelder mat. Fra sofistikerte fusjonsrestauranter til tradisjonelle matboder som serverer gatemat, det er noe for enhver smak og budsjett. Tyrkias rike matkultur kan oppleves overalt i hele byen.

For de som ønsker å ta seg en fest er det ingen bedre måte å nyte natten på enn å besøke en av mange takbarene med praktfull utsikt over Istanbul.

TRANSPORT I ISTANBUL
Istanbul er en travel by, men tiltak for å lette overbelastning har stor innvirkning. Dette inkluderer Marmaray Tunnel Link, som er en del av et infrastrukturprogram for milliarder av dollar. Det åpnet i 2014 og knytter Asia til Europa under Bosporos stredet.

Med en ny jernbane, undergrunnsbane og metro som forbinder sentrum og Asia med nye områder som Bahcesehir, Beylikduzu og Halkali på mindre enn 30 minutter, er det stor etterspørsel etter eiendom. I tillegg, de tre Bosporus broene er med på å binde sammen kontinentene som til sammen gir byen en økende etterspørsel etter investeringsmuligheter.

DEN EUROPEISKE SIDEN AV ISTANBUL
Av de to kontinentene får det europeiske området mer berømmelse og tiltrekning enn den asiatiske siden. Dette er fordi det er hjemmet til distriktene Sultanahmet og Beyoglu, kalt nye og gamle bydeler. Det gyldne horn skiller Beyoglu og Sultanahmet (som ligger i Gatih distriktet) mens Bosporos-stredet skiller dem fra den asiatiske siden.

Sultanahmet, Tyrkias fremste turistmål, tar imot millioner av besøkende hvert år som er ivrige etter å se landemerker bygget av det bysantinske og det osmanske riket. Beyoglu, hjemmet til Taksim Independence torget og Istiklal-avenyen, tilbyr også noen få turistattraksjoner sammen med sine pulserende shopping- og utelivsscener.

Andre fremtredende distrikter for turisme inkluderer Besiktas og Ortakoy. Up and coming områder når det gjelder eiendom inkluderer Bakirkoy, Beylikduzu, Bahcesehir, Esenyurt, Kucukcekmece, Buyukcekmece, Sariyer og Arnavutköy. Området rundt den nordligste broen i Bosporos (sist bygget) og mellom denne og den nye flyplassen er områder med mest potensiale for investering.

DEN ASIATISKE DELEN AV ISTANBUL

Både tyrkere og internasjonale turister har ignorert den asiatiske siden av Istanbul i mange tiår, men etter hvert som internett avanserte og reisende ble mer nysgjerrige, økte annerkjennelsen. Takket være utmerkede transportforbindelser er det også et godt sted å bo og pendle til det europeiske området.

Også kalt det anatolske området, noen nabolag som Kandilli, Beylerbi, Bostanci, Pendik og Beykoz øker i popularitet, men det er Uskudar og Kadikoy som fanger mest oppmerksomhet. Uskudars ypperlige fergenettforbindelser til den andre siden gjør det til det viktigste knutepunktet, mens Kadikoy er stedet hvor fritid, uteliv og shopping dominerer.

Den 14 kilometer lange Bagdat Avenue er hovedgaten i det asiatiske området, og noen reiseskribenter har til og med sammenlignet den med Rodeo Drive i USA. Dette er hjemmet til millionærboliger og eksklusive merkevarebutikker.

 

 

TING Å GJØRE I ISTANBUL
Turister i Istanbul har mange ting å gjøre. I tillegg til å utforske det populære Sultanahmet- og Beyoglu -distriktet, beveger du deg lengre unna finner du mange muligheter. Balat og Fener er to nabolag for lokal, kulturell utforskning. Gjennomsyret av armensk, jødisk og gresk historie, gir disse områdene deg en sjanse til å se hvordan lokalbefolkningen lever.

Favorittsteder å handle suvenirer og få en introduksjon til antikke shoppingmetoder inkluderer Grand Bazaar og det egyptiske kryddermarkedet. For å beundre historiske moskeer, etter å ha blitt overrasket over Sultanahmet, oppsøk UNESCO Suleymaniye-moskeen. Eyup-distriktet som var den første osmanske bosetningen utenfor Konstantinopels gamle bymurer, er også hjemsted for en fantastisk moske med samme navn fra 1400-tallet. Mens du er der, ta taubanen opp til Pierre Loti Hill, for en fantastisk utsikt over Det gyldne horn. Det er en av de beste utsiktene over byen.

Lokalbefolkningen elsker å nyte mange grønne parker i løpet av april, når den årlige tulipanfestivalen gir eksplosjon av farger til en urban livsstil. Yildiz-parken i Besiktas, Gulhane-parken i Eminonu og Demokrasi-parken i Nisanti er tre populære valg, men det er egentlig mange av dem, og du finner en i nærheten av deg, uansett hvor du bor.

En dag satt av for å utforske Princes Islands, spesielt Buyukada, gir en følelse av nostalgi fra de osmanske dagene. Gjør som lokalbefolkningen og ta deg dit med ferge. Du kan også bruke ferjerutene til å utforske flere sjarmerende Bosporos-byer inkludert Arnavutkoy, Bebek, Kilyos og Cengelkoy. Steder som disse er kjent for sin gamle osmanske arkitektur.

De beste fornøyelsesparkene for familien inkluderer Miniaturk, en miniatyrby med berømte landemerker fra hele Tyrkia og en flott introduksjon til landet for barn. Ellers kan man dra til Istanbul akvarium for å se de mange temaene fra livet i havet.

BOSPOROS CRUISING AND YALI HERSKAPSHUS
En populær aktivitet er å oppleve en tur på Bosporos, og det er to måter å gjøre dette på. Den første er via en temakveld med middag og levende underholdning. Det andre, som er budsjettreisendes favoritt, er å bestille fergebillett. Bonusen ved å gjøre det på den måten er å se de praktfulle Yali-herskapshusene og de osmanske palassene ved Bosporos -kysten.

Yali-herskapshus er Tyrkias dyreste eiendomsmarked hvor noen selges for så mye som 150 millioner USD. Bygget av osmanniske kongelige og elite, og laget av tre, viser de en tydelig arkitektonisk stil som ikke lenger brukes, derav deres beskyttede status.

Viktige herskapshus å holde øye med inkluderer Zeki Pasha, Hekimbasi og Erbilgen mens ottomanske palasser inkluderer Beylerbeyi, Kucuksu og Ciragan som nå er det femstjerners Kempinski Hotel.